woensdag 5 oktober 2011

LAAT DIE ANDROID TOCH VRIJ


In je Android cell phone zit een kleine kabouter – de Android – opgesloten in de gebruikersgevangenis. Als je hem vrij laat dan geeft hij je de volledige controle over je telefoon als superuser of root. Leuk? Je kunt bijvoorbeeld een screenshot maken, een app te downloaden van de market, maar die werkt alleen met root access. En voor de echte liefhebbers is het mogelijk alternatieve ROM's te installeren; zeg maar variaties op het Android besturingssysteem met verschillende programma's en toepassingen. Om die root toegang te krijgen moet er wat nieuwe software op het systeem worden gezet (geflasht). Als dat fout gaat.....dan houd je een baksteen over.


Odin
Er zijn verschillende manieren om root toegang te krijgen en bovendien is de super user software afhankelijk van je telefoon en Android versie. Mijn telefoon is een Samsung S -I9000 met de Android Gingerbread 2.3.3.
De eenvoudigste manier om software van je telefoon naar je computer te flashen is met Odin, dit programma werkt prima onder Windows. Vervolgens heb je superuser software nodig voor de Samsung Galaxy. De gedownloade software is in .zip format; uitpakken en .tar file bewaren. Odin opstarten en de .tar file installeren onder de PDA tab.

Nu de telefoon aansluiten met USB kabel in download mode. Eerst Samsung volledig uitschakelen. Om in download mode te komen: volumedown-home-power tegelijk indrukken. Dan de USB kabel aansluiten. Odin herkent dat de telefoon is aangesloten, daarna druk je op start.
En twee minuten later is de software geflasht en herstart de telefoon. Als je dit te abstract vindt en een video wilt bekijken, volg deze link.

ClockworkMod Recovery
Het aardige van deze crack is dat naast de superuser software, ook ClockworkMod Recovery wordt geinstalleerd. Daarmee kan snel een back worden gemaakt (en teruggezet/geflasht) of een andere ROM worden geinstalleerd.
En waar haal je dan al die leuke nieuwe software? Ten eerste gewoon van de market, bijvoorbeeld voor het maken van een screenshot. Alternatieve besturingssytemen zijn te vinden bij Unlockr. Populair zijn Cynogenmod en Darky's ROM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.